Filtera på:




StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

StyrelseAkademien Sverige

21 januari 2019

Förening

Professionellt styrelsearbete

Denna artikel publicerades först i tidskriften Professionellt Styrelsearbete (2018/4), som ingår i StyrelseAkademiens medlemskap. Professionellt Styrelsearbete kommer ut med fyra nummer per år och ges ut i samarbete med Ekerlids Förlag.

Emelie Örjes råd till andra ägarledda företag som står i samma situation som Tykoflex:  

  • Det kan kännas som att du lämnar över makten när du tar in en extern ordförande, men det är tvärtom – du som ägare bestämmer och ordföranden hjälper dig att nå dina mål
  • Lägg energi på ägardirektivet, det är viktigt för att styrelsen ska veta vad du som ägare vill att styrelsen ska jobba mot.
  • I ett mindre företag är det lätt att tro att det inte finns någon som vill bli ordförande i just din styrelse. Tänk om! Det finns fler därute än du tror som vill hjälpa dig.

Tykoflex ägare vill växa på export: Ny extern ordförande visar vägen

Två män som jobbar i verkstad.

Familjeföretaget Tykoflex har gått igenom ett generationsskifte och står nu i begrepp att ta ett stort exportkliv. Ägarna tar då hjälp av en styrelseordförande som redan har gjort den resan. 

Tykoflex är ett familjeföretag som tillverkar produkter för fiberkommunikation och rör-och slangsystem. Allt utvecklas och produceras i Tyresö utanför Stockholm. Ett generationsskifte förbereddes under lång tid, och i januari 2015 tog den andra generationen, bestående av Emelie, Stefan och David Örjes, över ägandet och ledningen. I dag omsätter företaget cirka 130 miljoner och har 76 anställda. 

Emelie Örjes och hennes bror Stefan delade i början på vd-rollen. Stefan har hela tiden haft sitt hjärta i försäljningen och 2017 tog han över som affärsutvecklare medan Emelie blev vd. Yngsta brodern David är vd för koncernens fastighetsbolag.

"Det blev tydligt att vi behövde en person som kunde hjälpa oss att växa på export."

Tykoflex största affär avser fiberutbyggnad, något som börjar bli klart i Sverige. Övriga länder i Europa ligger dock långt efter, vilket ger en bra exportpotential. Den utmaningen tänker Emelie Örjes och hennes bröder anta.

– Det var inget nytt för oss att ha en extern ordförande i styrelsen. Men när det var dags för oss att ersätta vår tidigare styrelseordförande efter 40 år, var vi osäkra på hur vi skulle hitta rätt person. Det var en ny situation för oss att rekrytera, säger Emelie Örjes.

Fick hjälp med profil
Efter ett seminarium om ägarstyrning beslöt de tre att ta hjälp. De vände sig till konsultföretaget Styra som tog fram ett underlag och en profil på den ordförande de ville ha.

– Det blev tydligt att vi behövde en person som kunde hjälpa oss att växa på export. Först tänkte vi se oss om i vårt eget kontaktnät, men vi insåg att vi måste hitta någon som kompletterar oss som ägare, och inte någon med den kompetens vi redan har, säger Emelie Örjes.

Alla kandidater var lika bra
Fyra kandidater togs fram, som alla var så bra att ägargruppen hade svårt att välja. Till slut föll valet på Bengt Margård, med bakgrund inom Essve-koncernen. Han tillträdde i maj 2017 och har riktat in styrelsearbetet mer på strategiska frågor än tidigare.

– Vi försöker ställa om från att vara situationsdrivna till att bli visionsdrivna och rusta organisationen för att klara en tillväxt på export, säger Emelie Örjes.

Dessutom ger Bengt Margård stöd i att skilja på ägarfrågor, styrelsefrågor och operativa frågor samtidigt som han fungerar som bollplank för alla i ägargruppen.

Emelie Örjes är tacksam för den process som ägargruppen gick igenom när de hittade sin ordförande. Nu står de inför att rekrytera en ny extern ledamot och tänker vara lika noggranna i processen.

Text: Annika Rosell |Foto: Tobias Petersson/Rickard Forsberg  

> Läs Professionellt Styrelsearbete (nr 4 2018)

Nationella partners: