Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Elisabeth Folkesdotter Pekkari, projektledare Guldklubban region Norr

Förening

Guldklubban 2022

Arbetet med att hitta de allra vassaste styrelseordförandena i landet pågår för fullt inom ramen för Guldklubban. Utmärkelsen Guldklubban instiftades 2005 av Deloitte och StyreleAkademie för att ”tydliggöra och öka medvetenheten om styrelseordförandens viktiga roll … genom att organisera genomförandet av utdelningen av den årliga utmärkelsen Guldklubban” och ”i övrigt lyfta fram och uppmärksamma goda exempel på hur styrelseordförandeskapet utövas i praktiken”.

I region Norr pågår ett intensivt arbete med bland annat intervjuer för att hitta bra kandidater att lyfta till den stora riksfinalen i december. Vi ställde några frågor till Elisabeth Folkesdotter Pekkari som är projektledare för Guldklubban i region Norr.

Beskriv kort processen med att ta fram en Guldklubbevinnare.
Vi samarbetar med våra partners SEB och Deloitte som hjälper till att finna kandidater och företag som motsvarar våra nomineringskriterier. Vi använder så klart våra sociala medier, hemsida och marknadsför även i exempelvis Dagens industri. Vi går även ut i vårt samhälle och ber om hjälp med externa nomineringar och får även"napp" den vägen. Vi har en speciell hemsida för Guldklubban som vi hänvisar till i vår marknadsföring, där finns all information och även länk om man önskar skicka in en nominering.

Hur har det gått med arbetet att ta fram kandidater till Guldklubban i region Norr?
Vi har arbetat i Örnsköldsvik, Umeå, Skellefteå och Luleå sedan februari med att hitta lämpliga kandidater och tycker nu att vi har tre stycken styrelseordföranden som vi vill lyfta fram.

Vad händer nu / efter sommaren?
Under maj och juni pågår intervjuer med styrelsemedlemmar, VD;ar, ägare och fackliga representanter som sitter i berörda styrelser. All information sammanställs och skickas i augusti till vår nationella jury som slutligen väljer från alla 16 lokala föreningar i Styrelseakademien, ut en styrelseordförande i ett onoterat bolag och ett noterat bolag.

Vad tycker du är roligast med arbetet med Guldklubban?
Jag slås av hur otroligt fin företagsverksamhet det finns i vårt avlånga land. Vi i styrelseakademien vill verkligen synliggöra vilken kraft ett företag kan få av en eller flera externa styrelseledamöter,Gguldklubban är ett årligt återkommande event där vi vill synliggöra en styrelseordförandens roll både för arbetet i styrelsen och för företaget.

"Rätt styrelseordförande kan verkligen göra underverk
och det budskapet tycker jag är roligt att få vara med och
föra ut till alla företagare i Sverige."

I fjol genomfördes ett digitalt nomineringsevent där kandidaterna from region Norr presenterades. Kan vi se fram emot ett trevligt nomineringsevent även denna höst?

I höst, oktober/november (datum kommer snart) kommer vi att presentera våra kandidater på Stora styrelsedagen, vi är glada att pandemin har börjat släppa sitt grepp om oss och att vi kan börja återgå till fysiska möten. Stora styrelsedagen har alltid varit ett mycket uppskattat event och vi tycker att det passar alldeles utmärkt att vi slår ihop två goda händelser. De slutliga vinnarna presenteras i Stockholm 1 december.

 

Nationella partners: