Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

VÄLKOMMEN TILL
STYRELSEAKADEMIEN NORR

Vi brinner för företagande och styrelsearbete och vill - på alla sätt vi kan - bidra till utvecklingen av näringslivet i den norra delen av vårt land.

StyrelseAkademien Norr finns nu på fyra orter - Luleå, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik, och vi arbetar aktivt med att skapa medlemsnytta för våra medlemmar som stadigt ökar i antal. Detta gör vi genom att skapa mötesplatser med möjligheter för nätverkande, inhämtande av kunskap och erfarenhetsutbyten.

Läs mer om oss…

Evenemang

Skellefteå frukostmöte 12 november: Företagare - Har du koll på dina förmåner och skattenyheterna 2020?

Känner du att du inte har kontroll på vilka förmåner som du har möjlighet till och hur du ska optimera lön, pension, utdelning, förmåner, hyra, ränta osv, då är detta frukostmöte en självklarhet. Vi kommer att lyfta fram ett flertal möjligheter som lindra beskattningen och ger dig som företagare/ägare mer kvar i plånboken.

Evenemang

Örnsköldsvik frukostmöte 11 oktober: Northvolt – Enabling the future of energy – Worlds greenest battery

Mikael Ådahl presenterar den stora satsningen på en batterifabrik i Skellefteå som kommer att skapa 2500 nya arbetstillfällen. Om vilka utmaningar de mött hittills, vilka de ser komma framåt och vad styrelsen betyder i arbetet.

News

Jan-Erik Lindström avtackades

I samband med frukostmötet i Örnsköldsvik avtackades Jan-Erik Lindström efter två år som vice ordförande i StyrelseAkademien Norr, Örnsköldsvik.

Evenemang

Luleå frukostmöte 18 oktober: Ägarskiften i företag - förbered din EXIT

Nära fyra av tio företagsledare/ägare är 55 år eller äldre, och cirka en sjättedel av företagsledarna är dessutom 65 år eller äldre. I absoluta siffror handlar det om drygt 47 000 företag, med totalt 310 000 anställda. Peter Kieri, Partner och företagsmäklare inom Svensk FöretagsFörmedling, berättar om sina och sina kollegors erfarenheter av ägarskiften, ägarskiftesförberedelser (exitplanering), företagsvärdering, överlåtelseprocessen samt berättar om det ägarskifte han själv är inne i.

Evenemang

Umeå frukostmöte 15 november: Företagare - Har du koll på dina förmåner och skattenyheterna 2020?

Känner du att du inte har kontroll på vilka förmåner som du har möjlighet till och hur du ska optimera lön, pension, utdelning, förmåner, hyra, ränta osv, då är detta frukostmöte en självklarhet. Vi kommer att lyfta fram ett flertal möjligheter som lindra beskattningen och ger dig som företagare/ägare mer kvar i plånboken. Föredragshållare: Lina Gardlow Skatteexpert, PWC.

Utbildning

Kursprogram

Vi håller på att planera in utbildningar för hösten 2019. Här fyller vi på med datum allt eftersom de blir klara. Vi erbjuder både grundläggande certifieringsutbildning i styrelsearbete och spännande endagarsutbildningar med inriktning strategi, modern ekonomistyrning, ordföranderollen och valberedning.

Evenemang

Örnsköldsvik frukostmöte 11 oktober: Northvolt – Enabling the future of energy – Worlds greenest battery

Mikael Ådahl presenterar den stora satsningen på en batterifabrik i Skellefteå som kommer att skapa 2500 nya arbetstillfällen. Om vilka utmaningar de mött hittills, vilka de ser komma framåt och vad styrelsen betyder i arbetet.

Evenemang

Umeå frukostmöte 11 oktober: Alla pratar video, influencers och AI men vad ska man göra?

Jan Axelsson, som driver produktionsbolaget Red Carpet Media och bl.a. jobbar med CNN och internationell företagskommunikation, delar med sig av trenderna och erfarenheterna från det snabbt föränderliga medielandskapet. Han kommer att prata om hur man med berättelsen kan förflytta sitt varumärke och sina positioner - och vad vi kan lära av influencers och de stora företagens berättelser.

Evenemang

Exklusivt erbjudande till våra medlemmar!

Teckna en ettårsprenumeration på Vd-tidningen och gå kostnadsfritt på VD-Dagen 2019! Vd-dagen är en exklusiv konferens med ledande föreläsare som ger dig nya redskap så att du kan lyckas ännu bättre med ditt jobb som vd, nå era mål och öka lönsamheten för din verksamhet. Fokus i år ligger på hur du gör för att öka tillväxten på ditt företag. Dessutom är konferensen en mötesplats för dig där du kan utbyta tankar och erfarenheter med personer i samma ansvarsställning som du har. Vd-dagen genomförs den 1 oktober 2019 i den exklusiva miljön på Grand Hotel i Stockholm.

Evenemang

Skellefteå frukostmöte 10 september: Få arbetsro i styrelsearbetet!

På senare år har det blivit allt vanligare att ställa styrelser till svars, till exempel för ersättningsmodeller till styrelse och ledning, för oaktsamhet, påstådd diskriminering eller för att informationen till aktieägarna har brustit. Som styrelseledamot eller del av en företagsledning kan du både bli personligt betalningsskyldig och tvingas stå för höga juridiska kostnader i samband med att bestrida detta. På detta frukostmöte får du veta mer om detta - vad du bör tänka på samt information om StyrelseAkademiens unika ansvarsförsäkring i samarbete med Söderberg & Partners.

Evenemang

Örnsköldsvik frukostmöte 13 september: Så jobbar vi bäst i team - evidensbaserad grupputveckling

Dagens arbetsliv präglas alltmer av olika typer av teamarbete. Ett bra teamarbete innebär att man lyckas bättre tillsammans än individuellt. Vi organiserar oss i ledningsgrupper, arbetsgrupper och projektgrupper och trenden visar att behovet att fungera väl i samarbete med andra har betydelse i arbetslivet och för att nå gemensamma mål. När ska vi organisera arbetet i team? Vilka är de viktiga beståndsdelarna i att bygga effektiva, välfungerande och högpresterande team? På vilket sätt påverkar tillit och trygghet en grupps prestation?

Evenemang

Luleå frukostmöte 20 september: Hur blir jag framgångsrik som företagare?

Olof Degerfeldt, StyrelseAkademien, delar med sig av sin 35-åriga erfarenhet som entreprenör, företagsledare, styrelseordförande och inte minst företagsdoktor.

Nyheter

Ledamöter i krisföretag kan smitta friska bolag

Styrelseledamöter som verkar i krisföretag riskerar att orsaka sänkt rating i andra, friska företag där de också är verksamma. Ackordscentralen är kritisk, medan UC tonar ned risken. 

Nyheter

Hårda krav när Almi besätter styrelsen

När statliga Almi jobbar med att stötta små tillväxtföretag, är det extra viktigt att de egna styrelserna i de 16 regionala dotterbolagen håller högsta klass. Eva Sjöberg, ansvarig för ägarstyrning, håller ständigt ögonen öppna, delvis med hjälp av StyrelseAkademien.

Nyheter

Intervju med Tomas Nicolin

Tomas Nicolin är en nestor i styrelsesammanhang. Här ger han sin syn på styrelsearbete, arvoden – och när det är viktigt att ägarna ifrågasätter styrelsens förslag.

Nyheter

AI-experten om nya tekniken: Koppla av!

Artificiell intelligens har en lika stor förändringskraft som elektriciteten. Det påstår AI-experten Ather Gattami, och ingen misstror honom. Hur ska man som styrelseledamot ställa sig till det?

Nyheter

Intervju med Åsa Bergman

Åsa Bergman utsågs i våras till Näringslivets mäktigaste kvinna 2019 av Veckans Affärer. Anledningen var hennes position som koncernchef för Sweco, Europas största arkitekt-och teknikkonsult. Hon basar över 16 000 medarbetare som tillsammans omsätter 18,7 miljarder och ger en vinst på 1,2 miljarder.

Nyheter

Så kan styrelsen ge stöd vid generationsväxling

Många tror att generationsväxling enbart är en fråga för ägarna. Men så enkelt är det inte. Medlemmar i ägarfamiljer behöver ofta styrelsens stöd innan de beslutar om företagets framtid.

LÄS MER NYHETER FRÅN HELA STYRELSEAKADEMIEN

Nationella partners: