Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Styrelseutbildning 7 och 14 september 2022 - Jönköping

Förening

Rätt Fokus i styrelsearbetet med certifieriering (SME) 

RÄTT FOKUS I STYRELSEARBETET MED CERTIFIERING (SME)

Datum: 7 och 14 september 2022
Tid: 09:00-17:00
Plats: Handelskammarens lokaler, Barnarpsgatan 11, Jönköping

ANMÄL DIG HÄR

Ge dig själv en kvalitetsstämpel. Bli en certifierad styrelseledamot och bidra till en professionell styrning av företagets utveckling.

Rätt fokus i styrelsearbetet ger dig grunderna och verktygen, så att du på ett professionellt sätt kan bidra till att utveckla ditt bolags lönsamhet och prestation på lång sikt.

Utbildningen kan direkt omsättas i praktisk verklighet. Du lär dig hur styrelsen och dess arbete kan struktureras och du får med dig verktyg som hjälper dig i detta arbete. Förutom ett gediget utbildningsmaterial får du checklistor, mallar och boken ”Vägledning till god styrelsesed”, Styrelse­Akademiens normgivande kod inom styrelsearbete.

Utbildningen är uppdelad i fyra block som täcker det mesta du behöver veta om bolagsstyrning:

• Rätt styrning
• Rätt bemanning
• Rätt inriktning
• Rätt arbetssätt 

I utbildningen ingår även en möjlighet att certifiera dig som styrelseledamot. Det innebär att du efter avslutad utbildning gör en tentamen. Om du klarar tentamen får du ett bevis på att du är certifierad styrelseledamot.  

Inga särskilda förkunskaper krävs.

Deltagaravgift
För ditt deltagande i ovanstående evenemang betalar du som medlem i StyrelseAkademien 15 900 kr exkl moms.
Som icke-medlem betalar du 17 900 kr exkl moms. Anmälan är bindande men inte personberoende.

Certifiering
Du kommer att kunna avsluta utbildningen med ett teoretiskt prov för att erhålla StyrelseAkademiens certifikat i styrelsearbete för den specifika inriktningen. 

Litteratur
Vägledning till god styrelsesed

ANMÄL DIG HÄR

OBS! Anmälan är bindande men inte personberoende. Var noga med att ange korrekt fakturaadress vid anmälan. Om ni ändrar fakturaadressen i efterhand kommer vi att debitera 300 kr. 

Lärare: Marie Morinder

Marie har en Jur. Kand. från Lunds Universitet. Hon har ett långt engagemang i företagsvärlden där hon verkat som entreprenör inom maskintillverkning i det egna familjebolaget, såväl som CFO, ekonomichef och redovisningschef inom tillverkande industri, logistik och 3PL samt inom handelsbolag.

Marie är ackrediterad lärare inom StyrelseAkademiens utbildning Rätt Fokus i styrelsearbete för aktiebolag och har varit verksam i StyrelseAkademien sedan 2016. Kontakt StyrelseAkademien

Maria Nilisse Claesson
jonkoping@styrelseakademien.se
073-389 51 05

Vad tycker andra?

Mattias Fejes, Koncern-vd på Rubato Utbildning AB, VD Tillika skolchef på Prolympia och Änglagårdsskolan

" Utbildningen RÄTT FOKUS har gett mig bra input i mitt uppdrag som styrelseledamot. Jag tyckte utbildning, på ett konkret och effektivt sätt, tog mig igenom många relevanta delar kring styrelsearbetet.
 
Bra med genomgång som varvades med diskussioner och utbyten av erfarenhet mellan deltagarna och kursledare.
 
Bra professionell kursledare med mångårig erfarenhet inom området.
 
Jag kan starkt rekommendera denna kurs till alla som har styrelseuppdrag idag eller är intresserad av det. En mycket bra grund att stå på.”

 

Maria Nilisse Claesson, Organisations- och ledarutvecklare på Coreation

"Utbildningen gav mig tillsammans med tidigare erfarenheter kring styrelsearbete ökade kunskaper och trygghet i att arbeta och bidra för rätt fokus i styrelsearbete. Utbildningsdagarna tillförde stort kompetensvärde, erfarenhetsutbyte samt nätverkande tillsammans med övriga deltagare.

Dagarna förlöpte väldigt snabbt då vår kompetenta utbildare guidade oss igenom utbildningsinnehållet på ett mycket inspirerande sätt. Att sedan avsluta med en tentamen för att erhålla certifiering i styrelsearbete är en värdefull kvalitetssäkring för framtida uppdrag.

Jag ser fram emot att fortsätta delta i kommande aktiveter och nätverksträffar tillsammans med Styrelseakademien. Stort tack!"

Jesper Steén, VD Bolt 

"Styrelseakademien är ett mycket bra nätverk med relevanta utbildningar och seminarier som lyfter styrelsearbetet till den nivå det ska vara på.

Jag rekommenderar utbildningen Rätt Fokus, som var mycket inspirerande. Trots att jag tidigare hade erfarenhet av styrelsearbete så gav utbildningen mycket. Intressanta diskussioner och många bra konkreta verktyg."  

Filip Wihrén Andersson, HR-konsult, Qliwa Management AB

”Jag gick Styrelseakademiens kurs ”rätt fokus” under 2020 och har allt sedan dess haft stor nytta av de kunskaper jag förvärvade – både i mina egna två bolag men också i mötet med olika företagsledare.

Att prata med företagsledare på företagsledarens språk har varit en brobyggare i att utveckla befintliga och nya kundrelationer.

Kursens upplägg passade mig bra eftersom föreläsningar kombinerades med diskussioner och case-övningar. Dessutom gav kursen goda möjligheter att bygga kraftfulla nätverk.” 

Rätt Fokus SME september 2020

Daniel Fransén, Redcapes AB

”Just det vi skulle behöva ha ett styrelsemöte snart, det har vi inte haft än i år. Du, jag tittade i senaste protokollet, kommer du ihåg vad vi bestämde? Absolut vill jag hjälpa dig och ta en plats i styrelsen, vad var det du skulle göra nu igen?”

Om du känner igen dig i ovanstående tankeloopar det minsta, eller i vilket fall drabbad av dåligt samvete av ord som protokoll, arbetsordning eller ägardirektiv, då har jag ett schysst tips. StyrelseAkademien i Jönköping ger i utbildningen RÄTT FOKUS SME en intensiv krasch-kurs i hur du som ägare, ledamot eller VD kan maximera nyttan med styrelsefunktionen. Jag kan villigt erkänna att jag innan kursen såg framför mig två dagar med tjocka böcker, regler, paragrafer och en eventuell slutexamination där jag muntligen ska rabbla ABL för en åldrande Jury. Glöm det. Hans Carlsson och Marie Morinder lär med skratt, exempel, bilder, video och praktiska exempel ut detta till synes gråa ämne på sprudlande vis. Jag vill tacka alla som jag haft förmånen att få diskutera och utvecklas tillsammans med och rekommenderar denna kompetensinvetsering för alla som är redo att få ut maximal nytta ur den där klubban.

 Patrik Linddahl, PaLind Invest AB

 ”Jag hade hört positivt om utbildningen Rätt Fokus SME och eftersom jag haft ett antal styrelseuppdrag ville jag för min egen del fördjupa mina kunskaper inom området. Kursen var bra och informativ. Positivt med två föreläsare då det blir ett bättre tempo. Utbildningen ger en bra ”verktygslåda” för styrelsearbete”.

Petru Gilezan, Vetlanda

”Jag har kollegor som gått Rätt Fokus SME och rekommenderat den. Kursen ger även en bra erfarenhet i kundmötet. Allt har varit toppen. Mycket bra lärare!”

Hanna Linell, Wordcloud AB

”Jag är intresserad av styrelsearbete därför valde jag Rätt Fokus SME. Vi hade intressanta och pålästa lärare! Kursen är också ett bra sätt att bygga nätverk och få tillgång till case från verkligheten inom olika branscher”. Rätt Fokus SME ger en bra övergripande inblick i styrelsearbetet. Otroligt intressant.

 Ola Forsell 

”Rätt Fokus SME kursen valde jag för att formalisera min behörighet till styrelsearbete. Jag har uppskattat lärarna, diskussionerna och det som varit ”informativt med tempo”. Jag rekommenderar utbildningen som är en bra grundläggande utbildning.”

Tommy Grek, Willhem Jönköping AB

”Jag är intresserad av att sätta mig in i arbetet i bolagsstyrelser. Rätt Fokus SME var superbra! Hade gärna tagit materialet digitalt. Väldigt kompetent material och kompetenta lärare.”

Mats Nilsson, Invid AB

”Jag rekommenderar Rätt Fokus SME.”

Ulrika Örnström, Växjö Universitet

”Jag valde utbildningen Rätt Fokus SME på tips från kollegor. Jag är jättenöjd med upplägg, innehåll och lärarna!!! Jag kan rekommendera utbildningen då du får en grundlig genomgång av styrelsearbetet och många bra tips. Dessutom ett fantastiskt tillfälle att nätverka.”

Pierre Bengtsson, OEM Automatic AB

”Jag har suttit med i styrelser och behövde få mer grundläggande kunskaper och tips. Det var bra med två föreläsare med olika energi. Upplägget med grupparbeten och case från verkligheten uppskattade jag. Jag rekommenderar utbildningen Rätt Fokus SME för jag tycker det är viktigt att man har koll på vad man ger sig in i som styrelseledamot och också kunna bidra.”

 Monique Köler, Qinzmon AB

 ”Jag valde denna utbildning på grund av stort intresse och nyfikenhet vad det gäller styrelsearbeten. Jag har för närvarande uppdrag i en förening för egenföretagare, vilket också stimulerade mig till att välja denna utbildning för att förkovra mer kunskap inom styrelsearbete. Jag tycker att kursensutbildare hade bra kunskap inom aktuellt område. Det väckte så väl nyfikenhet som intresse för uppdrag som styrelseledamot. Jag rekommenderar verkligen denna utbildning som gett mig mycket inspiration och lärdom om styrelsearbete.”Nationella partners: