Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

VÄLKOMMEN TILL
STYRELSEAKADEMIEN HALLAND

Vår mission är att öka kunskapen om styrelsearbetets betydelse för lönsamhet och utvecklingskraft. I det syftet arbetar vi med utbildning, rekrytering, opinionsbildning och nätverk. Kort och gott vill vi skapa mötesplatser som blir en form av kombinerad inspiration och kompetensutveckling, med teman som borde ligga på agendan i alla moderna styrelserum.

Läs mer om oss…

Avsnitt #6: Så går du från Ägarlett till Ägarstyrt

#6 i serien är även den online och går av stapeln onsdagen den 12 oktober kl 16.00-17.00. Serien syftar till att inspirera företag, ägare och företagsledare att utveckla sitt styrelsearbete genom att se hur andra ägarledda företag gjort. Temat denna gång är "När krisen slår till". Panelen består av superentreprenören Ville Schottenius, Ackordcentralens Väst VD Stefan Skeppstedt och interims-VD'n Niklas Hägerklint. Läs mer och boka din plats nu!

Utbildning

Styrelsenätverk i Halland

Arbetar du aktivt med styrelsearbete eller är du företagsägare som är intresserad att professionellt styrelsearbete? Vi delar kunskap, erfarenhet och får ny kunskap inom bolagsstyrning. Nu gör vi en satsning tillsammans och startar ett nätverk för den som idag är aktiv i en styrelse och tillsammans med andra utveckla sitt kunnande och förmåga att via styrelsearbetet få välmående företag.

Månadens Profil: Johan Lind

Johan Lind är inte bara månadens medlemsprofil, han är också en ny och uppskattad medlem av SA Hallands styrelse. Läs mer...

Långås Potatis&Rotfrukter

Tore Holmefalk satte hela sin styrelse tillsammans med VD i certifieringsutbildningen "Rätt Fokus i styrelserummet". Tillsammans med lika många från helt andra företag. Och de fick den effekt de hoppats på. Läs mer om hur de tänkte...

Utbildning

Rätt Fokus i Styrelserummet

Vår populära certifieringsutbildning ”Rätt fokus i styrelsearbetet SME”, passar dig som är aktiv styrelseledamot eller på annat sätt är intresserad av styrelsearbete. | 2 dagar 09.00 - 17.00 | Kommande tillfällen 2022: I Falkenberg 31/8+7/9. I Halmstad 6+12/12.

16/5: Företagsbesök på Rowico Home i Halmstad

Måndagen den 16 maj gör vi ett företagsbesök hos "Årets Styrelse i Halmstad 2021" , Rowico Home. Rowico Home och Mikael Hammargren, fick utmärkelsen "Årets Styrelse 2021". Han fick det i sin roll som ägare till möbelföretaget Rowico AB, och för att han i samband med generationsskiftet av den operativa ledningen 2017/2018 också initierade arbetet med den styrelse som på rekordtid skapat det nya moderna Rowico. Vid vårt företagsbesök får vi träffa den nya VD´n Jessica Hammargren, och vi ommer att få ta del av hur hon, hennes bror och den nya styrelsen skapat de fantastiska framgångar som det nya Rowico Home levererat.

Rowico: Årets Styrelse i Halmstad 2021

SA Halland gratulerar Rowico och Mikael Hammargren, som fick utmärkelsen "Årets Styrelse 2021". Han fick det i sin roll som ägare till möbelföretaget Rowico AB, och för att han i samband med generationsskiftet av den operativa ledningen 2017/2018 också initierade arbetet med den styrelse som på rekordtid skapat det nya moderna Rowico. Det primära syftet med detta pris är att visa upp goda exempel för hur andra företag arbetar aktivt med sitt styrelsearbete för att säkra sina företags framtid, och därmed skapa hållbar tillväxt både för sig själva och för vårt samhälle. Rowico har gjort allt rätt och är en förebild på många sätt.

Skräddarsydd utbildning för hela styrelsen

Ni får en unik möjlighet att lyfta egna bransch- och bolagsspecifika frågor samt konkreta tips om hur styrelsearbetet bör struktureras på bästa sätt. Ni bestämmer själva tid och plats.

Evenemang

Avsnitt #3: Så går du från Ägarlett till Ägarstyrt

Avsnitt #3 av serien "Så går du från Från Ägarlett till Ägarstyrt" är även den digital och går av stapeln onsdagen den 16juni kl 16.00-17.00. Den här serien syftar till att inspirera företag, ägare och företagsledare att utveckla sitt styrelsearbete genom att se hur andra ägarledda företag gjort. Nu kommer vi att träffa delar av ägartrojkan i den fantastiska Deromekoncernen. Vi kommer att få insikt i hur man förflyttar ett enkelt sågverk till en miljardindustri: Generationsskiftet, Ledningen, Styrningen, den Strategiska Uppskalningen och hur man gör det med full Kontroll. Läs mer och boka din plats nu!

Evenemang

Avsnitt #2: Så går du från Ägarlett till Ägarstyrt

Avsnitt #2 av serien "Så går du från Från Ägarlett till Ägarstyrt" är även den digital och går av stapeln onsdagen den 26 maj kl 16.00-17.00. Den här serien syftar till att inspirera företag, ägare och företagsledare att utveckla sitt styrelsearbete. Denna gång kommer vi att fokusera ägarledda företag med nära familjerelationer. Vi får träffa det äkta paret Ann och Jonas Rydholm som äger och driver det internationellt erkända konfektionsföretaget Taiga AB. Och representanter från DH Solutions, IT-pionjär som bildades redan 1972, och som nu ägs av grundaren och hans tre barn. Gemensamt för de båda företagen är att de vunnit utmärkelsen "Årets Styrelse" för det sätt som ägarna styr sina företag. Läs mer och boka din plats nu!

Evenemang

Avsnitt #1: Så går du från Ägarlett till Ägarstyrt

Den här serien syftar till att inspirera företag, ägare och företagsledare att utveckla sitt styrelsearbete. Här kommer du att få både tips och erfarenheter från andra företagare som lyckats, men också ta del av misstag som du skall slippa göra om. Du kommer också att delges en mängd verktyg för att komma vidare på ett bra sätt. Avsnitt #1 av serien "Så går du från Från Ägarlett till Ägarstyrt" är digital och går av stapeln onsdagen den 28 april kl 16.00-17.00. Vår första gäst är Agneta Olsson, numera VD för Almi Väst, men också känd för att vara författare av bästsäljaren "Extern VD, så lyckas du". Boka din plats nu!

11/4: Välkommen på en inspirerande TillväxtArena

Den här förmiddagen är speciellt arrangerad för dig som driver och verkar i ett företag, är intresserad av tillväxt, vill bli inspirerad och vill utöka ditt nätverk. Du bjuds på frukost med mingel och en mix av framgångstips av sådana som har varit med om både motgång, men alltid vänt det till famgång. Dagen avslutas med lunch.

Utbildning

Bli en certifierad ledamot i höst!

Vill du utveckla dina kunskaper inom styrelsearbete och dessutom certifiera dig som ledamot? Vill du bidra på rätt sätt och med rätt frågor kring styrelsebordet? Rätt Fokus i Styrelsearbetet är vår mest populära utbildning. Välj mellan online eller klassrum i hela Sverige.

Nyheter

Strategin i fokus: Fyra områden för föreningens framtid

VD-ORD: StyrelseAkademien Sverige har fått en ny vd, Ulrika Spåls. Här berättar hon själv om föreningens nya strategiska inriktning de kommande åren. "I det här numret av Professionellt Styrelsearbete tänkte jag redogöra övergripande för de fyra fokusområden vi har identifierat, för att i kommande nummer fördjupa mig i vart och ett av dem."

Nyheter

DEBATT: Vem ska styra företagen?

Som ett led i sin ”Green Deal” har EU-kommissionen nyligen lagt fram idéer om långtgående förändringar av europeisk bolagsrätt. Om de realiseras riskerar det att få förödande följder för privat företagsamhet och därmed för samhällsekonomin i stort. Det skriver Per Lekvall och Ossian Ekdahl i en debattartikel.

Nyheter

Så funkar det: Styrelsens roll vid rekonstruktion

En bra styrelse kan utgöra skillnaden mellan en lyckad och en misslyckad rekonstruktion. Men det kräver både arbete och kunskap. Ackordscentralens vd, Mikael Kubu, ger goda råd.

Nyheter

Effective company directorship - online education

Boardroom professionalism is an essential ingredient for business success, regardless of industry and company size.

Nyheter

Nya upplagan av Vägledning till god styrelsesed är här

Den fjärde upplagan har uppdaterats med avsnitt om bland annat cyber security, styrelsens relation med det omgivande samhället samt vad man bör tänka på innan man tackar ja till ett styrelseuppdrag.

LÄS MER NYHETER FRÅN HELA STYRELSEAKADEMIEN

Nationella partners: