Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

VÄLKOMMEN TILL
STYRELSEAKADEMIEN HALLAND

Vår mission är att öka kunskapen om styrelsearbetets betydelse för lönsamhet och utvecklingskraft. I det syftet arbetar vi med utbildning, rekrytering, opinionsbildning och nätverk. Kort och gott vill vi skapa mötesplatser som blir en form av kombinerad inspiration och kompetensutveckling, med teman som borde ligga på agendan i alla moderna styrelserum.

Läs mer om oss…

News

Ny ordförande, ny organisation

Lär känna StyrelseAkademien Hallands nye ordförande, Niklas Hägerklint. På årsstämman den 28 april valdes han in efter Anita A'son-Strandahl, som efter 5 år på posten kommer att ha en ny roll som verksamhetsledare i föreningen. Så, vem är Niklas? Och hur tänker han om sin nya roll. Det får du veta när du klickar på rubriken.

News

Ny ledamot i SAH, Micha Björk

Vi hälsar Micha Björck välkommen i styrelsen för SA Halland. Med ett förflutet som mångårig affärsutvecklingsansvarig inom CONNECT Väst med både nystartade företag och små/medelstora etablerade företag i tillväxtfas som målgrupp har Micha arbetat upp ett nätverk som kommer StyrelseAkademien Halland väl till pass. Läs mer om Michas tankar inför uppdraget här.

Evenemang

Avsnitt #3: Så går du från Ägarlett till Ägarstyrt

Avsnitt #3 av serien "Så går du från Från Ägarlett till Ägarstyrt" är även den digital och går av stapeln onsdagen den 16juni kl 16.00-17.00. Den här serien syftar till att inspirera företag, ägare och företagsledare att utveckla sitt styrelsearbete genom att se hur andra ägarledda företag gjort. Nu kommer vi att träffa delar av ägartrojkan i den fantastiska Deromekoncernen. Vi kommer att få insikt i hur man förflyttar ett enkelt sågverk till en miljardindustri: Generationsskiftet, Ledningen, Styrningen, den Strategiska Uppskalningen och hur man gör det med full Kontroll. Läs mer och boka din plats nu!

Utbildning

Rätt Fokus i Halland 2021

Vår populära certifieringsutbildning ”Rätt fokus i styrelsearbetet SME”, passar dig som är aktiv styrelseledamot eller på annat sätt är intresserad av styrelsearbete. | 2 dagar i Halmstad 09.00 - 17.00 | Nästa tillfälle: I Halmstad 22+29 september 2021.

News

Taiga: Årets Styrelse i Varberg 2020.

Vi på StyrelseAkademien i Halland säger Grattis till Jonas och Ann Rydholm som leder Taiga i Varberg som vann priset och utmärkelsen "Årets Styrele i Varberg 2020". Det primära syftet med detta pris är att visa upp goda exempel för hur andra företag arbetar aktivt med sitt styrelsearbete för att säkra sina företags framtid, och därmed skapa hållbar tillväxt både för sig själva och för vårt samhälle. Taiga har gjort har gjort allt rätt och är en förebild på många sätt. Läs mer...

News

2020 års Guldklubbe-vinnare finns i Derome, Halland.

I år fick alla årets nominerade från 15 olika regioner i Sverige se sig besegrade av föregående års nominering från Halland, Karl-Eric Andersson, styrelseordförande i Derome. Stort Grattis! – Samverkan och lyhördhet är några av egenskaperna som lyfts fram hos årets mottagare av Guldklubban. Det visar hur framgångsrika ledare inser hur hela styrelsen och även det egna mandatet stärks genom att engagera och lyfta ledamöter och medarbetare, säger Svante Forsberg, ordförande för StyrelseAkademien Sverige.

15 april 2020 - Digitalt möte

Inbjudan till ett digitalt möte tillsammans med StyrelseAkademien Jönköping och Sydost den 15 april 2020 kl 08.15-09.30 via plattformen Zoom. Tema: "Kommunikation och beslutsprocesser i kris”. Föreläsare: Mikael Löf. Läs mer och anmäl dig här>>>>

27/2: Lunchcafé med Lena Apler

Lunchcafé med Lena Apler - superentreprenör och investerare. Temat för dagen är tillväxtfinansiering. Vad ska till för att skapa intresse hos finansiärerna? Start-ups och tidiga bolag vs etablerade SME-företag. Affärsänglar, traditionella banker, crowdfunding. Vilka finansiärer skall man fokusera mot. Eller hur kan man komplettera dem? Dessutom får vi träffa Lisa Perby, grundaren av det snabbväxande företaget Monthly Cup, som i dagarna lyckats ta in 6 msek genom crowdfunding.

11/4: Välkommen på en inspirerande TillväxtArena

Den här förmiddagen är speciellt arrangerad för dig som driver och verkar i ett företag, är intresserad av tillväxt, vill bli inspirerad och vill utöka ditt nätverk. Du bjuds på frukost med mingel och en mix av framgångstips av sådana som har varit med om både motgång, men alltid vänt det till famgång. Dagen avslutas med lunch.

3/10 Lunchseminarium: Med Patrik Hannell, superentreprenör och affärsman med känsla för det lokala. Samt Christina Sivertsson, medgrundare av The Academy.

Den här gången har vi bjudit in Patrik Hannell, som i tredje generation sålde ett välmående, globalt aktivt familjeföretag, för att gå vidare och satsa i nya bolag. Vi kommer att försöka reda ut hur Patrik tänker när man skall rigga ett företag för en försäljning. Eller när man skall behålla och bygga långsiktigt? Och varför han anser han alla bolag borde ha en aktiv styrelse. Vi har även bjudit in Christina Sivertsson, en av medgrundarna till Sveriges största utbildare inom träning, kost och hälsa, The Academy. Nu har de precis sålt sitt livsverk. Christina kommer att berätta om sin resa med att bygga ett blomstrande företag till beslutet om försäljning.

News

GRATTIS Hembergs Trädgårdsprodukter: Årets Styrelse i Halmstad 2020!

"Årets Styrelse Halmstad" gick i år till Hembergs Trädgårdsprodukter AB med ägarna: Magnus Eriksson, Lennart Rauséus, Henrik Petersson samt Boris Lennerhov, men med en särskild eloge till Claes-Göran Eriksson, som under sin tid initierade styrelsearbetet i företaget och som kanske gjorde en av sina viktigaste rekryteringar – till styrelsen!

1/11 NäringslivsGala med priset Årets Styrelse

Den 1 november är det åter dags att uppmärksamma vårt lokala näringsliv! Och StyrelseAkademien delar ut priset Årets Styrelse Halmstad 2019. Galan syftar till att uppmärksamma, premiera och inspirera det lokala näringslivet. Vi håller till på Hotel Tylösand där en härlig bankett serveras ihop med gott vin, underhållning och prisutdelning där 12 priser delas ut till särskilt utvalda företag som utmärkt sig lite extra. Kvällen bjuder även på live-musik och dans. Hoppas vi ses!

Nyheter

Strategin i fokus: Fyra områden för föreningens framtid

VD-ORD: StyrelseAkademien Sverige har fått en ny vd, Ulrika Spåls. Här berättar hon själv om föreningens nya strategiska inriktning de kommande åren. "I det här numret av Professionellt Styrelsearbete tänkte jag redogöra övergripande för de fyra fokusområden vi har identifierat, för att i kommande nummer fördjupa mig i vart och ett av dem."

Nyheter

DEBATT: Vem ska styra företagen?

Som ett led i sin ”Green Deal” har EU-kommissionen nyligen lagt fram idéer om långtgående förändringar av europeisk bolagsrätt. Om de realiseras riskerar det att få förödande följder för privat företagsamhet och därmed för samhällsekonomin i stort. Det skriver Per Lekvall och Ossian Ekdahl i en debattartikel.

Nyheter

Så funkar det: Styrelsens roll vid rekonstruktion

En bra styrelse kan utgöra skillnaden mellan en lyckad och en misslyckad rekonstruktion. Men det kräver både arbete och kunskap. Ackordscentralens vd, Mikael Kubu, ger goda råd.

Nyheter

Nya upplagan av Vägledning till god styrelsesed är här

Den fjärde upplagan av Vägledning till god styrelsesed har uppdaterats med avsnitt om bland annat cyber security, styrelsens relation med det omgivande samhället samt vad man bör tänka på innan man tackar ja till ett styrelseuppdrag.

Nyheter

Nyhet! Utbildning i hybridformat: Styrelseledamot i noterade bolag

Förbered dig inför din roll som styrelseledamot i ett noterat bolag. Vår utbildning motsvarar de kunskapskrav som Nasdaq Stockholm har ställt i sina noteringskrav.

Nyheter

Nu finns Master fokus även som onlineutbildning

Nu finns StyrelseAkademiens högre ordförandeutbildning även i onlineversion: "Master fokus i styrelsearbetet: högre ordförandeutbildning – online". Satsningen är ett led i att digitalisera StyrelseAkademiens utbud och att skapa ökad tillgänglighet över hela landet.

LÄS MER NYHETER FRÅN HELA STYRELSEAKADEMIEN

Nationella partners: